LED arbetsljus

Olika fordonsljus

En yrkesförare är som vilken annan arbetare som helst. Enda skillnaden är att yrket sker ute på vägarna. Därmed är arbetsbelysning och arbetsljus kanske mer viktigt för en yrkesförare än exempelvis kontorister. En bra arbetsbelysning är dock viktigt för alla. Ett fordon som inte har rätt arbetsljus kan vara en livsfara både för yrkesföraren och omgivningen.

Arbetsbelysning med LED

Arbetsbelysning finns med den senaste LED-tekniken. Dessa är väl lämpade för krävande arbetsmiljöer dygnet runt. Arbetsbelysning används ofta av fordon som utför arbeten i miljöer där extra bra arbetsljus kan behövas. Traktorer, sopbilar, lastbilar med flera är exempel på fordon där dessa lampor används mest. Arbetsljus kan användas på fordonet både som singel och i flerpack. Beroende på om fordonet ska utföra arbete under dygnets mörka timmar är flera lampor att föredra. Ett tips är att använda flera lampor istället för en ljusramp, då kan belysningen anpassas i olika miljöer och vinklas åt alla håll så att arbetsmiljön blir mer och bättre synlig.

Varningsljus

Varningsljus används främst av utryckningsfordon men även mindre lastbilar som arbetar ute i park, boende -och lekmiljöer har varningsljus för att skydda individer i omgivningen. Sammanfattningsvis är det viktigt att välja arbetsbelysning som tål vatten och damm. Många fordon arbetar i just sådana miljöer och är det då lampor som inte tål detta är det inte acceptabelt. Att undvika kallt, blått ljus är också avgörande hur bra sikten blir men det allra viktigaste är att välja rätt belysning för säkert arbete i mörkret. LED-tekniken har i stort sett tagit över allt när det gäller arbetsbelysning och fordonsljus. Dock är det viktigt att skilja på dessa då fordonsljus är mer till nytta vid körning än vid stillastående arbetsmiljöer.

Halogen-lampor är på utgående idag då de har mindre livslängd än LED-lampor. Xenon är något bättre i teknik än Halogen men är mindre skaktålig än LED.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp